Skip to main content
Tilbake

Lavangen kommune

Velkommen til Lavangen kommune 

Midt i Nord-Norge, ligger Lavangen kommune som tilhører Sør-Troms regionen, midt mellom fjordene Salangen og Gratangen. I Lavangen har fjorden sitt særpreg, bratte flåg direkte i havet på nordsiden. Den er karakterisert som "En av Norges vakreste og stilleste fjorder".

Lavangen ligger ca 7 mil nord for Narvik, ca 22 mil sør for Tromsø, ca 12 mil fra Harstad. Det er 70 km til Bardufoss flyplass og 90 km til Evenes flyplass. Troms fylkestrafikk har bussforbindelse til Lavangen.

Lavangen er den tredje minste kommunen i Troms med sine 303 kvadratkilometer og med ca 1000 innbyggere. Men vi har store ting å glede oss over i vår kommune, og vi nevner gjerne: Spennende og trygge oppvekstmiljøer, som sammen med et spenstig næringsliv og aktive lag og foreninger har skapt grunnlaget for bosetting, jobbtilbud og trivsel. Den fine naturen og de gode klimatiske forholdene utgjør en naturlig del av hverdagen. Turer i skog og mark for unge og gamle, frivillig eller organiserte. Godt fiske på havet til eviglange sommerdager, og rødmende midnattssol gjør fjorden svært populær blant sportsfiskere fra inn og utland. 

En viktig egenart for Lavangen kommune er de kulturelle brytningene mellom samer og nordmenn. Gjennom århundrer har vi handlet på mange språk. Denne langvarige kontakten med forskjellighet gjør at du vil bli mottatt på en god måte - hvem du enn måtte være. 

Velkommen til bygda vår!